Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold



VI HAR SOLID KOMPETANSE

OG LANG ERFARING

Vi har gjennom en rekke prosjekter

opparbeidet en en bred kompetanse og tillit hos våre kunder.

BYGGEKONTROLL


Vi tilbyr Landbrukstaksering, NS 3600 Bolilgsalgsrapport, Bolig, fritidshus og maskintaksering, Naturskade, Skadeskjønn, Uavhengig kontroll, Rådgivning, Ansvarlig søker m.m. Med lang erfaring kan vi vise til gode referanser, og tidligere arbeid.

Takstfirma Bruhaug AS ble stiftet av Yngve Hesseberg Bruhaug i 2012, og har siden da stadig vokst seg større. Vi har per dags dato mange utførte oppdrag og fornøyde kunder. Mange års erfaring med utfordrende og krevende arbeid har gitt oss kunnskapen til å utføre en jobb sikkert, og med god kvalitet.

 


Boligsalgsrapport

Boligsalgsrapporten er i prinsippet en Tilstandsrapport hvor det er lagt spesielt vekt på å fremstille de byggetekniske forhold som er særlig relevante ved eierskifte. Det understrekes at rapporten ikke erstatter selgers opplysningsplikt eller kjøpers undersøkelsesplikt, men utgjør et dokument som er ment å bidra til å øke tryggheten ved eiendomsoverdragelser for alle impliserte parter.

Boligsalgsrapporten er en systematisk presentasjon av boligens bygningsdeler, de forhold som takstmannen har observert, og som etter hans skjønn har betydning ved eierskifte. Rapporten er likevel ingen garanti for at det ikke kan finnes skjulte feil, skader og mangler, ettersom det blant annet normalt ikke er foretatt åpning av konstruksjoner.

Tilbakeholdt eller uriktig informasjon som har betydning for rapporten er ikke takstmannens ansvar, med mindre han ut i fra sine faglige kvalifikasjoner eller erfaring burde ha forstått at informasjonen ikke var korrekt.


Tilstandsrapport

En tilstandsbeskrivelse er utarbeidet som en boligsalgsrapport, men har i tillegg konsekvensutredninger. Kritisk gjennomgang av de anmerkete punktene i rapporten, samt ytterligere undersøkelser vil svært ofte være nødvendige for det elektriske anlegget, piper og ildsteder (kommunens brann/feiervesen) og rørledninger (TV-inspeksjon).

Tilstandsbeskrivelsen kan også være et godt verktøy for dem som ønsker å få en praktisk beskrivelse av eiendommen, som igjen kan brukes til å lage en vedlikeholdsplan, for eksempel for gjennomføring av rehabiliteringsarbeider.

For lånegivere, som vanligvis yter langsiktige lån i forbindelse med finansiering av boligkjøp og som sikrer sitt lån mot pant i boligen, er det av stor betydning at pantet er i en tilstand som gjør at pantet står seg, selv etter mange år. Det er en klar fordel for en lånsøker at tilstandsrapporten gir et godt inntrykk av bygget og at dette fremstår som normalt solid og uten alvorlige feil/mangler.


Reklamasjonsrapport

Vi utfører standardiserte rapporter hvor blant annet reklamasjonen blir vurdert opp mot referansenivået for byggeåret til bygningsdeler det er reklamert på.

Vi gjennomgår dokumenterte opplysninger som er gitt om bygningsdelen som grunnlag for å vurdere bygningsdelens tilstand ved overtakelse / kontraktsinngåelse.

Vi vurderer økonomiske konsekvenser av de reklamerte forhold ved å beregne kostnader med utbedring.


Uavhengig kontroll

Det er krav om uavhengig kontroll av fuktsikring ved nybygging og søknadspliktig ombygging av våtrom i alle boliger og med lufttetthet i nye boliger.

Uavhengig kontroll innebærer kontroll av utført kvalitetssikring og kontroll av resultater fra prosjektering og utførelse.


Tegning – byggeledelse – prosjektering

Ved å bruke en erfaren byggeleder ved nybygg, større tilbygg eller rehabilitering risikoen for kostbare overraskelser reduseres.

Byggelederen skal se til at arbeidet som blir gjort er i henhold til inngått kontrakt hva gjelder tilleggsarbeider, leveringstid og at den utførende håndverker utfører et tilfredsstillende arbeide som blir ferdigstilt til avtalt tid, og etter de forutsetninger som framgår av inngåtte kontrakter og prosjektmaterialer.


Bistand ved overtagelse og ettårsbefaring av bolig

Boligkjøpere uten byggteknisk erfaring trenger ofte hjelp ved overtagelse eller ettårsbefaringer av "nøkkelferdige" leiligheter og eneboliger.

Vi er da med på denne prosessen med vår erfaring, for å sikre at kjøper overtar en bolig der fagmessige og forskriftsmessige krav er ivaretatt.


Rådgivning før og under byggeprosessen

Eksempler på tjenester som kan utføres er planlegging / søknad om deling av eiendommer for bygging, klagebehandling overfor offentlige myndigheter og vurdering av byggearbeid etter lov, forskrift og fagmessighet.


Oppfølging av byggelån og byggeplass

Låneinstitusjonene krever ofte forhåndstakst for søknad om byggelån, løpende kontroll eller stikk-kontroll på status byggeprosjekt i forhold til utbetaling av byggelån, og ferdigtakst for konvertering av byggelån.

Byggherrer uten byggteknisk erfaring trenger ofte hjelp til oppfølging/kontroll med byggeprosessen under utførelse og ferdigbefaring.

Takstforum Troms AS kan tilby disse tjenestene, enkeltvis eller som en pakke med forhåndstakst, oppfølging etter behov og ferdigtakst.


Radonmåling

Alle skoler, barnehager og utleieboliger må oppfylle radonkravene i strålevernforskriften fra 1. januar 2014. For å finne ut om kravene er oppfylt, er det i de fleste tilfeller nødvendig å gjøre en radonmåling. Vi er nå inne i målesesongen 2013/2014, og det holder at målingene er gjort innen midten av april 2014.

Dersom det etter måling viser seg at nivåene er over tiltaksgrensen, må det kunne dokumenteres at tiltak er gjennomført eller at prosess er i gang for å iverksette tiltak.

Å stille krav til radonnivå i utleieboliger er nytt. Når det gjelder skoler og barnehager er kravene i strålevernforskriften en styrking av allerede gjeldende regulering i forskrift om miljørettet helsevern i skoler og barnehager.

En radonmåling tar to minst måneder, og den skal gjøres i vinterhalvåret, det vil si i perioden fra midten av oktober til midten av april.

Share on Facebook

Logg inn